Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här sätts fartkameror upp på E14

Det är inte bara i Östavall som nya fartkameror kommer sättas upp. Inom kort ska även sex korsningar på E 14 förses med kameror.

Totalt rör det sig om tolv nya kameror som ska sättas upp längs E 14 genom Ånge kommun. Under hösten har sex korsningar försetts med fästen och el i båda riktningarna, och målsättningen är att kamerorna ska vara på plats innan årsskiftet.

– Förhoppningsvis så ska det bli av i år. Generellt så sätter vi upp kameror där mätningar visar att medelhastigheten är högre än skyltad hastighet, säger Gabriella Gulliksson, säkerhetsstrateg på Trafikverket.

Att tre av platserna är på 100-väg har dock väckt farhågor om att även hastigheten kommer sättas ner. Detta då övriga kameror sätts upp på 70- och 80-väg.

– Det är ingenting jag känner till. Det står heller ingenting om det i underlaget, säger Gabriella Gulliksson.

Här kommer Trafikverket sätta upp de nya fartkamerorna på E14 (klickbar karta).

En korsning som tidigare försetts med övervakning är den i Nedansjö, men då bara i en riktning. Och så tycks det också förbli.

– Det finns ingen plats som heter Nedansjö på den här nya sträckan som man sätter upp kameror på, konstaterar Gabriella Gulliksson.