Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har startat nytt företag – för att umgås med pensionärer

Anki Berglund har startat ett nytt företag med en unik affärsidé.
Hon har en loppis – och umgås med pensionärer.
– Jag vill ge dem en guldkant på tillvaron, säger Anki Berglund.

Det var när Anki Berglund hade 10-15 timmar i veckan utan jobb som hon bestämde sig.

Hon startade företaget Ankis guldkant.

Ankis guldkant går ut på att umgås med pensionärer som känner sig ensamma. Som inte alltid har möjlighet att komma ut, som kanske har släkt långt bort.

– Hemtjänsten hinner inte allt så jag vill vara ett komplement till den, säger Anki Berglund.

Hon berättar att hennes mormor alltid kände sig ensam – trots stor släkt. Det var där hon fick idén. Hon tycker att de människor som har levt sitt liv och jobbat hårt i många år ska ha det bra på äldre dar.

Och Anki Berglund gör vad pensionärerna vill.

– Bakar kakor, lagar köttbullar, planterar blommor, åker och handlar med dem eller bara pratar och lyssnar. Det finns inget hinder för vad jag kan göra.

Hon startade företaget i april.

För ett par veckor sedan startade hon också en loppis hemma på gården på Njurundavägen. Hon hade mycket saker hon behövde bli av med, och har fått en hel del till skänks. För varje 400 kronor hon säljer för skänker hon en timme till ett äldreboende. Där umgås hon med de äldre.

Anki Berglund har varit på Skottsundsbacken, Knutshemmet och besöker Tingsta äldreboende för första gången till veckan. Då blir det utebingo.

– Genom att ha en loppis och skänka timmar till äldreboenden hoppas jag nå ut med vad jag gör.

Annars jobbar Anki Berglund med ekonomi. Hon jobbar mycket hemifrån, så hon är flexibel med när hon kan umgås med pensionärerna.

Hon säger att flera personer tycker om hennes idé, hon har sex personer som vill jobba för henne.

– Målet är att komma upp i de här 10-15 timmarna själv och sedan anställa folk.

Annelie Westerlund är en av dem som uppskattar Anki Berglunds tjänster. Hennes mamma bor ensam i Kovland, och får besök av Anki då och då.

– Man får så dåligt samvete när mamma är kommen till åren och man känner att man inte räcker till. Då är det guld värt när Anki kommer och förgyller tillvaron. Då vet jag att mamma får en bra dag, säger Annelie Westerlund.