Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här talar kändisarna ut – premiär för lokala nöjespodden "En slät kopp"

Inga konstigheter och gästens berättelse i fokus. Det är receptet bakom den nya podden "En slät kopp". Nöjesredaktörerna Jerker Ullerstam och Peter Carlsson bjuder in Västernorrlands nöjesprofiler till samtal.

Annons

Deras tidigare podcast "Carlsson och Ullerstam" hade en trogen skara lyssnare. Men när duon ville nå ut till en större lyssnarkrets var det dags att tänka om.

– Två vita medelålders män som pratar nöje, det har gjorts förut. Jag hoppas vi är förlåtna nu med den nya podden, säger Jerker Ullerstam, nöjesredaktör på ST.

Lyssna på ett smakprov ur första programmet

Det blev "En slät kopp", en nöjespodd som i varje avsnitt bjuder in en känd nöjesprofil från Västernorrland över en fika för samtal. Ett stående inslag i podden är att varje gäst får ställa en fråga till nästa gäst. Annars finns inga strikta ramar för avsnitten.

– Vi inspirerades av "Värvet", en podcast som fokuserar mycket på samtalet. Gästerna får tala till punkt, säger Peter Carlsson, nöjesredaktör på TÅ och ÖA.

Först ut är bloggaren och programledaren Hanna Persson, mer känd som "HanaPee". Ett samtal som både tar upp tar upp ex i Matfors och näthatet som uppstod efter hon lett direktsändningen av Oscarsgalan i SVT Flow.

– Hanna var en tacksam förstagäst. Hon är väldigt kreativ och självgående och delar gärna med sig, säger Peter Carlsson, nöjesredaktör på TÅ och ÖA.

"En slät kopp" kommer att finnas på bloggen med samma namn eller på olika pod-platformar som itunes eller acast. Den kommer ut varannan vecka, med start den 2 februari och kommer till en början att vara fem stycken entimmeslånga avsnitt.

– Vi börjar med fem, sedan får vi se. Det finns väldigt många intressanta personer i Västernorrland, slut på namn får vi inte i alla fall, säger Jerker Ullerstam.

Vilka drömprofiler från Västernorrland skulle ni vilja ta en slät kopp med?

– Då är det nog Gina Dirawi och Dolph Lundgren. Då har vi representanter för båda delar av länet. Kanske Peter Forsberg också, för i framtiden vill vi nog prata med andra än nöjesprofiler, säger Peter Carlsson.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter