Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har vi verkligen förstått vidden av det som pågår?

Flyktingkatastrofen har direkt och indirekt dominerat nyhetsflödet under hösten. Vi har omfattande och ur olika aspekter skildrat detta och dess konsekvenser lokalt, här på hemmaplan.

Annons

Ändå gnager frågan: Har vi verkligen har förstått vidden av det som pågår? Hur tar man in att det vi ser nu är den största flyktingströmmen sedan andra världskriget?

Just nu är vi på plats med ett tre personer starkt reportageteam vid de tillfälliga gränskontrollerna i Malmö, dit också poliser från Västernorrland kommenderats för att i veckan bistå Skånepolisen. Under två dagar ska vi dokumentera detta – men också allt annat som just nu sker vid Sveriges gräns.

Vi tar ett steg till i bevakningen – allt för att du och jag ska kunna få chans att ta in vad det är som faktiskt pågår.

Vårt arbete och vår rapportering kommer att synas på flera sätt de kommande dagarna på ST.nu och Allehanda.se, samt givetvis i våra papperstidningar.

I det läge vi befinner oss nu tar vi till nya berättarsätt och publicerar oss i flera kanaler – allt för att nå så många läsare som det bara går.