Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hård träning gav resultat

Efter att SDFF i inledningen av säsongen haft problem med målskyttet har det nu släppt.

Nio mål på två matcher är resultatet av hård träning - med fokus på anfall och avslut.

– Vid friläge tänker man inte på att det är målvakten som är stor, utan målet. Just nu är vi i ett läge där vi känner att det är enklare att göra mål, konstaterar SDFF:s tränare Gunnar Samuelsson.

Sju mål på sju matcher. Det var SDFF:s facit inför förra matchen borta mot Bollstabruk. I den matchen vann de med förkrossande 6–2, och följde i gårdagens match upp det med 3–1 hemma på Norrporten Arena mot ex-Allsvenska Umeå Södra FF.

Från ett mål per match i snitt till 4,5 mål.

Något som förklaras så här av tränare Samuelsson:

– Det kan bero på två saker. Vi tycker att vi skapat målchanser i alla matcher där vi inte gjort mål. Sedan har vi tränat mycket avslut de senaste tre veckorna, och det är en del av det. Sedan är det tillfälligheter ibland och man ska ha stolpe in. Men oftast är det så att när man börjar göra mål - fortsätter man göra mål.

SDFF var det klart dominerande laget i första 45 minuterna av matchen. Mittfältsgiganten Jenny Hjohlman lekte sig flera gånger förbi Umeås mittfält och serverade inlägg och instick om vartannat. Men det blöta underlaget ställde till det och bollen rann retligt förbi topparna Angelica Forsell och Linda Sjödin.

Men till slut blev det mål. Umeås målvakt gjorde en dålig utspark som Angelica Forsell brytpassade fram till Linda Sjödin, som kyligt skruvade in bollen i målvaktens bortre hörn. Otagbart. I andra halvlek kom Umeå ut som ett helt nytt lag. Laget sprang frenetiskt och satte hög press på SDFF. 1-1 kommer efter en soloprestation av Victoria Forsmark. Men det skulle bli SDFF som gick segrande ur striden. Tio minuter efter kvitteringsmålet tog SDFF ledningen. Ännu en gång var det radarparet Forsell-Sjödin som låg bakom det.

– Det är en brytning som Angelica tar hand om. Hon passar snett inåt bakåt och det blir mål, säger tvåmålskytten Linda Sjödin.

3–1 var ett klassmål. Angelica Forsell tog bollen fram till straffområdet, där hon fick på en riktig kanonträff som via båda stolparna gick in.

SDFF får i och med segern ett litet andrum ner till lagen som jagar bakifrån. De delar andraplatsen med Vasalunds IF, som dock har en match mindre spelad.