Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Harmångersskolans Nobelpristagare

Och fredpristagare är....
Jessica Engström, Gnarp.

Rektorn Eva Klang delade på onsdagen ut "Nobelpris" till elever på Harmångersskolan som profilerat sig i litteratur, miljö, fred och design.

Jessica Engström hedrades för att hon motverkar kränkande behandling, stöttar ensamma och är en förebild. Valet gav stort bifall från klasskamraterna.

Vackra ord, stämmer det?

Jag tycker att priset är välförtjänt, svarade Jessica Engström, mobbningens största fiende på skolan.

Malin Olsson, Gnarp, fick litteraturpriset för berättelsen Stormnatten. Ett bra sammanhang, skrivet med flöde, hette det bland annat.

Olle Jonsson, Jättendal, håller skolområdet rent från burkar och flaskor. Det gav miljöpriset, ett populärt val.

Designpriset delades mellan Angelica Wallin, Gnarp, och Tommy Blomström, Jättendal, för textilie- och bildframställan.

Eleverna på skolan hade nominerat och sedan utsågs pristagarna av en jury med Nordanstigs Utvecklings representanter, elevrådet och rektorn Eva Klang.

På Nobelmiddagen dukade restaurangeleverna från Bromangymnasiet upp en tonfisksmörgås som förrätt, kyckling med klyftad potatis som huvudrätt och glass till efterrätt. Lagat av den ordinarie personalen.

Läraren Hans-Erik Hall och politikern Yvonne Kardell gav eleverna ett enormt beröm för gott uppträdande. Det är bara att hålla med - hela föreställningen tog ju nästan tre timmar.

Hall samt eleverna Anna Johansson, Amanda Bergman, William Dahlström och Oskar Hedman underhöll mellan varven. Hög klass.