Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1600 spelare på plats i Härnösand för softairgunspelet

Det är knappast första gången man kan se militärklädda människor vandra omkring i Härnösands centrum. För fjortonde året startar softairgunkriget Berget Event, som i år har omkring 1600 deltagare.

Annons

De som står i kön till incheckningen har väntat länge. Biljetterna sålde slut redan samma dag som de släpptes i oktober. Patrick Koch har rest från Schweiz till Härnösand för att delta för tredje gången.

– Man kommer inte bara för spelet i sig, utan för mötet med olika människor. Man samlas med folk från olika länder, träffar nya människor från hela världen, säger han.

I år är det något fler deltagare än förra året. Människor från 42 olika länder finns representerade för att delta i spelet. Majoriteten kommer från de nordiska länderna och Europa.

Vapnen ska provskjutas i uppladdningen för Berget Event

– Det är lite olika trender, säger Mattias Hamouchi som är projektledare. I år är det många från Sydeuropa och Taiwan.

Idag börjar deltagarna checka in, och vapnen provskjuts för att se att det är rätt kula och rätt tryck. Imorgon sätter spelet igång. Många har rest långt, och skeppat tält, sovsäckar, kläder och vapen över Atlanten för upp emot 40 000 kronor.

– Vi har även sett deltagare som kommer tillbaka för tionde året. Det är vi otroligt hedrade över, säger Mattias Hamouchi.

Läs även: Snart brakar kriget löst – Berget Event laddar vapnen inför drabbningen i Härnösand

Läs även: 35 länder leker krig i Härnösand

Oskar Kenttälä deltar för sjätte året. Tidigare har han hjälpt till med arrangemanget men nu är han med och spelar.

Mer läsning