Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Departementet bekräftar: Kommunen har kontaktat justitiedepartementet angående Ocean Gala

Justitiedepartementet bekräftar i ett mejl till SVT Västernorrland att kontakt från Härnösands kommun har förekommit. Migrationsministern, statsråd och den politiska staben har delgivits.

Annons

Läs mer: Ocean Galas ägare: "Tipspengar till dem som hjälper oss avslöja myglet i kulisserna"

Tidigare har vi kunnat rapportera att det enligt uppgift förekommit kontakter mellan Härnösands kommun och regeringen. SVT Västernorrland rapporterar nu att de fått bekräftelse på att detta stämmer.

Läs mer: Beslutet att stoppa Ocean gala skjuts på framtiden – hamnägaren får respit

I det mejl till redaktionen där man bekräftar kontakten skriver man bland annat följande:

"Kommunalrådet i Härnösand mailade en politiskt sakkunnig hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson angående sin oro. Mailet har delgivits statsrådet och andra i den politiska staben”, skriver han och fortsätter:

”Kommunalrådet kontaktade sedan politiskt sakkunnige via Facebook. Ministern har informerats.Facebook-konversationen och epost-meddelanden har lämnats ut och finns tillgängliga som allmän handling.Inga åtgärder vidtogs från departementets sida med anledning av informationen. Frågan hanteras av ansvarig myndighet.”

SVT Västernorrland har inte kunnat få besked kring frågan om konversationen diarieförts eller om detta gjorts i efterhand när händelsen kommit i daga.

Mer läsning

Annons