Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygstrejken avblåst – oklart när flygen börjar gå igen

Efter förhandlingar mellan Arbetsgivarna och Svensk pilotförening har man nu kommit överens om ett nytt avtal. På Sundsvall-Timrå Airport vet man i nuläget inte när flygen kan avgå som vanligt.

Annons

Det kan dröja innan flygen går som vanligt.

Enligt Frank OIofsson, flygplatschef vid Sundsvall-Timrå Airport, är det oklart när planen från flygplatsen kan börja flyga som vanligt. Han uppskattar att det kan ta upp till en halv dag att få ordning på infrastrukturen. Det krävs bemanning med både kabinpersonal och piloter samt rätt flygplan för sträckan.

– Vi hoppas få igång flygtrafiken så snart som möjligt. Strejken kostar mycket för flygplatsen och för SAS, säger Frank Olofsson, flygplatschef vid Sundsvall-Timrå Airport.

Enligt Sundsvall-Timrå Airports hemsida ska 6.40-flyget mot Arlanda på onsdagsmorgonen fortfarande vara inställt.

Tills vidare hänvisar Frank Olofsson till SAS hemsida.

Under tisdagen upptogs förhandlingarna mellan arbetsgivarna och pilotfacket angående ett nytt pilotavtal för SAS efter att samtalen strandat i söndags. Nu har ett nytt avtal tecknats.

– Vi är nöjda med att ha kommit överens om ett avtal på märkets 2,2 procent. Däremot tycker vi att det är tråkigt att vi behövt genomleva enkostsam och onödig strejk, säger Mattias Dahl, vd Svenska Flygbranschen ochTransportföretagen i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons