Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göran Hådén (MP) omvald till toppost i Miljöpartiet: "Både glädjande och hedrande"

Göran Hådén (MP), från Härnösand, omvaldes under söndagen till sin post inom partistyrelsens arbetsutskott. Det innebär att han får fortsätta med arbetet med att bland annat ta fram partiets valmanifest och partiprogram.

Annons

Under Världsmiljödagen, söndagen den 5:e juni, valdes Göran Hådén (MP) återigen in som en av sju medlemmar bland Miljöpartiets arbetsutskott. Arbetsutskottet är det organ som först hanterar partiets övergripande politiska och organisatoriska frågor.

Utöver Hådén (MP) sitter partiets båda språkrör – Isabella Lövin och Gustav Fridolin – Jon Karlfeldt, Marlene Tamlin, gruppledare i riksdagen Maria Ferm samt ekonomipolitiska talesperson Janine Alm-Ericson i utskottet.

– Det känns mycket bra, både glädjande och hedrande att jag fått förnyat förtroende. Jag blev invald i partistyrelsen 2012 och har suttit i arbetsutskottet sedan 2014. Det innebär att vi har två Härnösandsbor på hög politisk nivå inom partiet. Vi bor båda kvar i Härnösand och är båda aktiva på olika nivåer – riks, lokalt och regionalt. Jag kommer fortsatt att göra regelbunda resor ned till Stockholm.

Läs mer: Klart: Härnösands kommunalråd blir Miljöpartiets nya partisekreterare

Göran Hådén (MP) berättar att hans arbete framförallt kommer vara riktat internt och rent ämnespolitiskt kommer att handla om att se hur man rent konrekt kan utveckla det klimatpolitiska arbetet mot att Sverige ska nå klimatmålen. Bland de saker han är mest nöjd med under den tid han tidigare suttit i arbetsutskottet nämner han det nya klimatpolitiska ramverk man fått igenom.

– Problemet med klimatet kvarstår och för varje år som Sverige inte gör tillräckligt i det här arbetet så skjuts det på framtiden. Att vi nu fått ett klimatpolitiskt ramverk på plats är jag mycket stolt över. Då det innebär att varje regeringen måste se till att inte missköta miljöarbetet – liksom man inte får missköta ekonomin, säger han och fortsätter:

– Vi har även sett till att kommunerna får mer pengar till miljöarbete och fått på plats ett internationellt klimatbistånd vi är nöjda med. Framöver kommer vi se till att Sverige gör vad vi kan för att klara klimatmålen.

Mer läsning

Annons