Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonny Lundin om Fälldin: "En stor person med stort hjärta och stark analytisk förmåga"

Jonny Lundin är distriktsordförande för Centerpartiet i Västernorrland. Han arbetade redan under sin studenttid nära med Thorbjörn Fälldin och minns honom med stor saknad.

Annons

Bilden är ett montage.

– Thorbjörn Fälldin gjorde en enorm politisk gärning, både för landet och för Västernorrland, säger Jonny Lundin, distriktsordförande för Centerpartiet i Västernorrland.

Jonny Lundin är även ordförande i Stiftelsen Thorbjörn Fälldins Jubileumsfond, en jubileumsstiftelse som skapades för att framföra ett stort tack för Thorbjörn Fälldins arbete.

– Vi har haft regelbunden kontakt och arbetat nära under åren, jag minns honom med stor saknad, säger Jonny Lundin.

Han berättar att de tillsammans arbetade med en utställning på Riksarkivet i Härnösand. En utställning i samband med att Thorbjörn Fälldin fyllde 90 år. Utställningen öppnades för att lyfta fram det arbete Thorbjörn Fälldin gjort och de utvecklingar som kommit av det.

– Det är viktigt att lyfta fram det arbete han gjort, han var en stor person med stort hjärta och stor analytisk förmåga, säger Jonny Lundin.

Redan när Jonny Lundin var student arbetade han nära med Thorbjörn Fälldin då han var studentrepresentant i ett arbete på högskolan. Ett arbete som bidrog till att Mittuniversitetet blev det det är idag.

Mer läsning

Annons