Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lottas misstänkte mördare i förhör: "Jag hade vanföreställningar"

Lotta från Härnösand misshandlades till döds. Nu säger den misstänkte mördaren i förhör att han inte minns dödsmisshandeln och hade vanföreställningar, skriver Aftonbladet.

Annons

Läs också: Lotta förs till sista vilan – nu berättar systern om den tuffa tiden: "Så svårt att förstå"

Den fjärde juni misshandlades Lotta, 41, till döds i Bromma. Hon blev slagen med så mycket övervåld att de poliser och sjukvårdare som kom dit beskrev det som det värsta de sett.

Mannen som är häktad misstänkt för mordet har tidigare dömts för flera våldsbrott. Nu säger han i förhör, som Aftonbladet tagit del av, att han inte minns dödsmisshandeln av Lotta.

– Jag hade vanföreställningar och trodde att folk kom in i lägenheten, säger han i utredningen.

Mannen uppger att förhållandet med Lotta varit dåligt men att han inte minns gärningen som ledde till hennes död. Däremot har han erkänt till att tidigare misshandlat offret.

Läs också: Startar upprop på Facebook efter Lottas död: "Vill att politikerna gör det till en valfråga"

33-åringen ska ha använt droger sedan tonåren, bland annat både anabola steroider och kokain. Han uppger i utredningen att han några dagar innan misshandeln mått dåligt, haft ångest och känt sig frånvarande. Innan misshandeln ska han också ha sökt hjälp på Beroendecentrum i Stockholm men självmant skrivit ut sig bara några timmar efter ankomst.

Beroendecentrum har nu Lex Maria-anmält mannens besök. I anmälan kan man läsa att han kom för att söka hjälp men inte tog emot den hjälp som erbjöds.

Enligt Aftonbladet träffades Lotta och den häktade mannen via Facebook och blev ett par i början av 2016. Det tog dock inte lång tid innan relationen blev våldsam. Personer i mannens närhet har beskrivit honom som lättkränkt och och kontrollerande. Han har själv erkänt att han har nära till att ta till våld.

Mannen är nu omhäktad fram till den 19 augusti. På fredagen begravs Lotta i hemstaden Härnösand.

Läs också: Tyst minut i Stadsparken för Lotta – misshandlades till döds

Mer läsning