Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märkeskläder för 100 000 stals vid inbrott – butiksägaren: "Jag är ledsen och bedrövad"

Märkeskläder och dyra klockor för runt 100 000 kronor stals vid ett fräckt inbrott på Treman i Härnösand. Butiksägaren Cliff Pettersson är ledsen och bedrövad efter händelsen. "Ja, vad ska man säga. Det är bara att försöka gå vidare".

Annons

Det var natten mot tisdag som den fräcka kuppen gjordes mot klädbutiken Treman på Storgatan i Härnösand. En väktare upptäckte vid 04-tiden att en ruta vid entrén var krossad och larmade polisen.

Läs också: Cliff hjälte vid branddramat: "Hade inte överlevt om jag inte gått förbi"

– En större sten har använts både mot ytterfönstret och mot glasmontern inne i butiken där klockorna förvarades, säger Jörgen Bladin, förundersökningsledare vid polisen i Härnösand.

Väl inne i butiken har förövarna rivit åt sig främst märkeskläder och dyra klockor av märket Gant.

Cliff Pettersson, ägare av butiken Treman sedan 15 år, är bedrövad över inbrottet.

– Tjuvarna har rensat montern på klockor och tagit höst- och vinterjackorna som vi hade hängt upp. Vi vet ännu inte vidden av inbrottet, men det kan handla om värden för 100 000 kronor som stulits, säger Cliff Pettersson.

Cliff Pettersson har ägt butiken Treman i 15 år och butiken har varit utsatt för inbrott även tidigare. Nu väntar en jobbig tid med inventering av det stulna samt kontakter med försäkringsbolag.

Läs också: Tjuvar upptäcktes – och sprang iväg

Polisen har utfört en brottsplatsundersökning, men det är oklart om några spår säkrats.

– Vi efterlyser observationer på personer som uppfört sig misstänksamt i området mellan 03 och 04 natten mot tisdag, säger Jörgen Bladin, förundersökningsledare.

I dagsläget tror polisen att det rör sig om fler än en gärningsman som är skyldig till inbrottet.

Mer läsning