Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måsbo besköts – oroliga grannar larmade om skottlossning: "Högst olämpligt"

/
  • Boende blev oroliga när de uppfattade att någon sköt mot ett asylboende – men personerna ifråga var i själva verket ute efter att få bort en mås och dess bo. Måsarna på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Polisen larmades om en eventuell skottlossning på Volontärvägen i Härnösand på tisdagskvällen.
– Det har uppfattats som att det var ett asylboende man sköt mot. Men det var mot ett måsbo, säger Martin Södervall vid polisen.

Annons

Boende i området blev oroliga vid 22-tiden på tisdagskvällen efter att ha uppfattat skottlossning på Volontärvägen.

Läs också: Skyddsombud slår larm – polisomläggningen för riskfylld

– Man hörde hur det ven till och sedan såg man en bil som lämnade, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid polisen.

Vittnen tog bilens registreringsnummer och polisen kunde anträffa den parkerad en stund senare.

– Den anträffades hos bilägarens dotter, men hon var inte involverad.

Man anträffade också två personer som erkände sig skyldiga till att ha skjutit på platsen – men inte mot ett asylboende utan mot ett måsbo.

Läs också: Här filmar han grävlingarnas våldsamma slagsmål: "Jag blev helt stum"

– Det har uppfattats som att det var ett asylboende man sköt mot. Men det var mot ett måsbo på ett tak. Sedan hade de gått upp på taket och tagit hand om det, plockat bort måsen och boet. Så det är inget hatbrott, men ett jaktbrott och brott mot ordningslagen, säger Martin Södervall, vakthavande befäl vid polisen.

– Det är helt vanliga personer. De samarbetar bra och har berättat som det är, och det stämmer exakt med vad vittnena säger har hänt.

Läs också: Misstänkt drograttfyllerist buskörde med cross

Polisen drog aldrig igång något stort pådrag med anledning av larmet.

– I det här fallet så valde vi att börja med en patrull på plats. Vi har letat hylsor men inte hittat någonting. De har använt ett luftgevär och det blev ingen insats på det viset från vår sida. Men man förstår ju om folk blir oroliga, givetvis. Det är högst olämpligt beteende.

Mer läsning

Annons