Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgidagarna växer för varje år: "Vi är ganska säkra på att det blir ett nytt rekord i år"

Det som började som en motordag på torget i Härnösand har på några år blivit en fem dagars folkfest för bilentusiaster. Nostalgidagarna i Härnösand lockar besökare från hela landet.
– Ifjol hade vi omkring 25 000 besökare och vi är ganska säkra på att det blir ett nytt rekord i år, säger Henrik Skyttberg, som sitter med i styrgruppen för Nostalgidagarna samt är centrumutvecklare i Härnösand.

Annons

Nostalgidagarna arrangeras av motorentusiaster – för motorentusiaster. 2014 tog Nostalgidagarnas styrgrupp beslutet att satsa större.

– Evenemangen förlängdes och blev fler. Det finns ett stort motorintresse i Härnösand med omnejd. Från att ha varit en lokal grej så har Nostalgidagarna blivit en aktivitet för hela landet.

Läs också: Nostalgidagarna kan slå publikrekord: "Vi är taggade"

13-18 juli blir det fullt ös för motorintresserade. Gatbilsutställning på Mellanholmen, motorcykelutställning på torget, veteranbilsrally och Hillclimb i Vårdkasbacken är bara några av evenemangen.

Arrangemanget lockar besökare från hela Sverige.

Henrik Skyttberg har ett brinnande motorintresse. Han sitter med i styrgruppen för Nostalgidagarna och arbetar som centrumutvecklare i Härnösand.  Foto: Gunnar Stattin /Arkiv

– Vi har mycket som lockar med allt det vackra i Höga kusten. Att vi kan ha vår stora lördagscruising mitt i stan med havet som rinner genom Härnösand gör otroligt mycket. I vissa städer får man hålla till i industriområden, men här är man mitt i staden, säger Henrik Skyttberg.

Fem dagars motorfest väntar och arrangörerna är förväntningsfulla.

– Vi hoppas förstås att vi har vädret med oss, då tror jag att vi kommer ta besöksrekord, Henrik Skyttberg.

Fjolårets lördagscruising lockade tusentals besökare. Foto: Josefine Karlsson / Arkiv
Nostalgidagarnas arrangörer tror på nytt besöksrekord i sommar. Josefine Karlsson/ Arkiv.

Mer läsning

Annons