Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ocean Gala-företaget anmäler kommunen: "De sysslar med hot och trakasserier"

Bolaget Floating Accomodations som hyrt in asylfartyget Ocean Gala har polisanmält Härnösands kommun. I anmälan riktas allvarliga anklagelser mot kommunen.

Annons

Floating Accomodations anser att Härnösands kommun har drivit kampanj mot asylfartyget genom falska anklagelser. Företaget skriver i sin anmälan att kommunen bedrivit ett korståg mot företaget för att hindra deras verksamhet.

Det är allvarlig kritik som kritik riktas mot Härnösands kommun:

”Den egentliga lagbrytaren är kommunen som sysslar med maktövergrepp, hot, användning av myndighetskontakter och trakasserier som man annars bara ser i gamla gangsterfilmer”, skriver företaget i sin anmälan.

Läs mer: Nu kommer räkningen från Ocean Gala

Företaget Floating Accommodations gör också anmälan till Justitieombudsmannen, JO, och Europeiska ombudsmannen som granskar konkurrensfrågor.

Polisanmälan är mottagen av polisen i Härnösand. Polisen utreder sedan tidigare en anmälan från länsstyrelsen mot hamnägaren om misstänkt miljöbrott.

Privatpersoner har också gjort en anmälan till polisen efter misstankar om att en slambil tömt avfall i närområdet vid Utansjö hamn.

Mer läsning

Annons