Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

OKQ8 Brännan läggs ner: "Målet är att undvika konkurs"

Efter många års verksamhet på Härnön läggs nu OKQ8 på Brännavägen ner. Orsaken är för dålig lönsamhet och butiken samt posthanteringen försvinner den sista augusti. "Det känns trist och vemodigt just nu, säger delägaren Magnus Huldén

Annons

OKQ8 på Brännavägen läggs ner. Efter nio år stänger ägarna från vänster Magnus Huldén och Thomas Haglund butiken den sista augusti.

I december 2007 övertog Magnus Huldén och Thomas Haglund bensinstationen OKQ8 på Brännavägen i Härnösand.

Redan då var stationen även postombud för stora delar av Härnön och som mest har det varit fem anställda inom företaget.

När den stora livsmedelsaffären Härnöhallen las ner och blev ICA Maxi på det nya handelsområdet fick OKQ8:s butik ett uppsving med en kraftigt ökad försäljning.

Men sedan den nya livsmedelsaffären Willys öppnade på samma plats som Härnöhallen har lönsamheten för OKQ8 stadigt sjunkit.

– Vi går inte runt bara på att sälja bensin och diesel och posthantering. Det är i butikens sortiment som lönsamheten ligger, säger Thomas Haglund.

Varulagret i butiken har redan börjat säljas ut inför stängningen den sista augusti.

De båda delägarna har redan börjat sälja ut sitt varulager som ligger i deras eget bolag, Härnö bensin AB och på kvällen den sista augusti stängs butiksdörren för gott.

Själva butiken och bensinpumparna ägs av OKQ8 och Thomas Haglund och Magnus Huldén har drivit rörelsen på franchisebasis.

– Vår ambition är att avsluta snyggt och till varje pris undvika en konkurs och det är redan klart att Willys tar över som postombud efter oss.

Under de nästan nio år som Thomas Haglund och Magnus Huldén drivit OKQ8 har de lärt känns många besökare och stamkunder. Den dagliga kontakten kommer de båda sakna när de nu stänger butiken.

Kvar på platsen blir nu bensinpumparna i form av en automatstation.

Mer läsning

Annons