Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung kvinna förd till Uppsala med allvarliga skador efter kraftig lägenhetsbrand i Härnösand

Artikel 1 av 2
Kraftiga lägenhetsbranden i Härnösand
Visa alla artiklar

En ung kvinna skadades allvarligt vid en lägenhetsbrand i centrala Härnösand på torsdagskvällen. Hon fördes med livshotande skador till Akademiska sjukhuset för vård och enligt en presskommuniké därifrån på fredagen så har kvinnan allvarliga skador men tillståndet är stabilt.

Annons
Branden skedde på tredje våningen.

Det var vid 20-tiden på torsdagskvällen som branden bröt ut. Ambulans, polis och räddningstjänst skickades till platsen och boende var tvungna att evakueras. Enligt räddningstjänsten brann det ordentligt och en kvinna fanns kvar i lägenheten, men fördes ut och vidare till sjukhus.

Uppföljning 26 mars: Ung kvinna avled efter branden i Härnösand – polisen utreder mordbrand

Räddningstjänsten arbetade konstant med branden i över en timmes tid.

– Branden var fullt utvecklad, det brann ut genom fönster men nu är den släckt. Vi håller på att ventilera ut röken då det bildats ganska mycket rök på vinden, berättade inre befäl Johanna Engström senare under kvällen.

Den skadade personen, en ung kvinna, fördes inledningsvis till Sundsvalls sjukhus, men senare under natten fördes hon vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala med livshotande skador. Där vårdas kvinnan nu på Brännskadecentrum. Enligt en presskommuniké från Brännskadecentrum vid 14-tiden på fredagen så är läget allvarligt men stabilt.

Inga andra personer skadades av branden och många av de boende som evakuerades kunde återvända till sina hem under kvällen.

– Som jag förstod så var det tre eller fyra lägenheter som inte var beboeliga i natt. Tydligen kunde några boende återvända under kvällen, och några behövde saneras först, säger Mattias Åkerlund, inre befäl vid räddningstjänsten Höga kusten-Ådalen.

Polisen har spärrat av lägenheten där branden startade och en teknisk undersökning kommer att ske framöver, för att utreda vad som orsakade branden.

Bild: Google.com/maps samt arkivbild

Alla artiklar i
Kraftiga lägenhetsbranden i Härnösand
Annons