Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Harry Potter-skaparen JK Rowling fördömer övergrepp i Köln

Harry Potters skapare JK Rowling ger sig in i debatten kring händelserna i tyska Köln på nyårsnatten, där ett stort antal män trakasserade förbipasserande kvinnor, enligt The Guardian.

Annons

Hon gör det genom att ge sitt fulla stöd till den prisbelönade poeten och författaren Musa Okwonga som skrivit ett långt inlägg om vikten av att alla män "oavsett etnisk härkomst" blir rejält förbannad över hur kvinnor behandlas i det offentliga rummet.

På Twitter skriver Rowling: "Det (här) är den bästa kommentaren jag läst rörande attackerna i Köln, skriven av en svart man med afrikanskt ursprung boende i Tyskland".

Ett 90-tal anmälningar har gjorts om sexuella övergrepp under nyårsfirandet vid Kölns centralstation. Anmälarna vittnar om hur grupper av 20-30 unga män omringat kvinnor, antastat dem och rånat dem. Angreppen har gett bränsle till främlingsfientliga krafter i Tyskland som ser ett samband mellan dåden och landets flyktingmottagande.