Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hårt arbete som ligger bakom resultaten"

Han flyttade till Bollnästravet för ett år sedan.
Efter torsdagens seger med Ängsrappen är Robert Skoglund tvåa i banans tränarliga.
– Hemligheten? Hårt arbete, sa Robert efter torsdagens seger med Ängsrappen.

I mitten av augusti förra året lämnade Robert sin dåvarande hemmabana Bergsåker för att få ett lyft i karriären.

– Min flickvän (Lina Tallberger) letade nytt ställe till oss och tjatade på mig att Runemogård i Alfta var ett bra alternativ. Vi bestämde oss för att en chansning och den gick hem.

Stallets hästar har med fyra månader kvar av året hittills sprungit in en miljon kronor, vilket är en siffra som bara Thomas Lönn (1,6 miljoner kronor) matchar av Bollnästravets tränare. Mest imponerar Roberts statistik med de yngre förmågorna då torsdagens segrare – Ängsrappen – var 24-åringens femte treåriga kallblodiga vinnare hittills i år. Värt att nämna är också att Roberts B.W.Gullis tidigare i år slog nytt svenskt rekord när hon kvalade in till finalen av Kriteriestoet.

Framgångar som inte har kommit av sig självt.

– Till en början var det sju dagar i veckan som gällde i stallet både för mig och Lina. Vi kämpade på med 6-7-hästar samtidigt som jag åkte runt och skodde andras hästar.

Arbete som gett resultat för i dag innehåller Roberts stall 28 hästar och varje vecka ringer nya hästägare.

– Jag skulle utan problem kunna ha 40 hästar i träning i mitten av september, men jag har inte bestämt mig vilken plan vi ska ha ännu. Att hästägare hör av sig själva är i alla fall väldigt skönt och ett kvitto för mig att det går bra.

Framgångarna har dock som alla mynt också en baksida.

– Jag har fått höra en del avundsjuka kommentarer på stallbacken. Men jag är ingen bortskämd snorunge utan det är hårt arbete som ligger bakom resultaten.

Robert har dock fortfarande en bit kvar till Hälsinglands största kallblodstränare Jan-Olov Persson som under tävlingarna i Bollnäs kunde inkassera stallets 62:a seger. Hagmyrentränaren som kört in drygt fyra miljoner kronor hittills i år vann med treårige Järvsö John som tog sin andra seger på fyra starter.

Till sist noterar vi att Anneli Lagergrens Björs Viking ordnade ytterligare en hemmaseger då den sexåriga valacken med Ulf Ohlsson i sulkyn tog karriärens åttonde seger.