Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårt tryck på deklarationerna – problem med Skatteverkets sajt

Från i dag kan du kolla din inkomstdeklaration.
Det har orsakat problem med Skatteverkets sajt, enligt Aftonbladet.

Annons

Klockan 07.00 på tisdagsmorgonen öppnade e-deklarationstjänsten för i år.

Aftonbladet rapporterar nu om hårt tryck på skattebeskeden, som gör att Skatteverkets hemsida inte fungerar som den ska.

Flera personer uppges ha haft stora problem med att logga in under morgonen, vilket Skatteverkets verksamhetsutvecklare Kay Kojer bekräftar för Aftonbladet.

– Nu är det hela webbplatsen skatteverket.se som är överbelastad och det drabbar alla tjänster på hemsidan, däribland e-deklarationen, säger han.

E-tjänsten har blivit mer och mer populär för varje år. På premiärdagen i fjol året loggade nästan en miljon in via tjänsten och vid premiärdagens stängning hade 230 000 personer skickat in sina deklarationer elektroniskt.

I år tror Skatteverket att siffrorna kommer att öka.

– Vi har räknat med att vi kommer upp till en och en halv miljon besökare första dagen, säger Kay Koyer, verksamhetsutvecklare vid Skatteverket, till TT.