Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hassan Soleymanpur vill satsa på närsjukvård på Alnö

Läkaren och vårdföretagaren Hassan Soleymanpur vill öppna en vårdcentral på Alnö.
Han letar efter både tomter och affärskompanjoner för att satsa på ett nybygge som även ska ha kemlab, fyslab och kanske även röntgen.

Hassan Soleymanpur driver via sitt företag Caspien vårdteam Sundsvalls vårdcentral Skönsmon med filialer i Bredsand och Bosvedjan. Företaget är även ägare till St Olof vårdcentral i Nacksta, men här kommer man bilda ett nytt bolag, Sundsvall vårdteam, där Hassan Soleymanpur blir 25-procentig delägare tillsammans med sin fru och två personer i personalen.

Och nu finns det alltså planer på att satsa vidare.

– Jag tänker bygga nytt på Alnö. Där ska vi ha kemlab, fyslag och eventuellt även röntgen. Sen kan även andra vårdcentraler köpa tjänster av oss. Det ska vara en liten vårdcentral, men målet är att ha lab och röntgen där. Men jag måste bygga nytt för det här går inte att ha i en gammal byggnad. Och vi planerar att göra det här ganska snart, säger Hassan Soleymanpur.

Än så länge har han inte kontaktat landstinget i frågan.

– Men jag tror att de bara blir glada. Det blir en stor hjälp, eftersom till exempel landstinget har så långa röntgenköer, säger Hassan Soleymanpur.

Samtidigt krävs det ett grönt ljus från landstinget att det är OK att starta en vårdcentral på Alnö, innan projektet kan drivas vidare.

Vilken sorts röntgen som han eventuellt funderar på att ha ute på Alnö är ännu inte preciserat, men det kommer givetvis att kräva en hel del kapital. Vidare är Soleymanpur intresserad av att hitta partners som är intresserade av att driva projektet tillsammans med honom.

Själv ser Hassan Soleymanpur stora fördelar om han lyckas med satsningen.

– Stora labprover måste vi skicka till sjukhuset i dag. Om vi genomför det här skulle vi kunna göra det själv och andra vårdcentraler som är intresserade skulle vi kunna hjälpa, säger Solyemanpur.

Han säger att än så länge har man inte hittat någon mark, men att man söker aktivt.

– Alnö passar oss bra för där kan vi även ha en vårdcentral. Det är lite billigare att köpa mark där än inne i stan, säger Hassan Soleymanpur.

När det gäller listningsstatistiken så har Sundsvalls vårdcentral inklusive filialer hittills i år tappat 330 patienter i en jämförelse mellan december 2014 och november 2015. Under samma tidsperiod har å andra sidan nystartade St Olof vårdcentral ökat med 1 080 patienter.

Tidigare har Hassan Soleymanpur även haft planer på att starta en vårdcentral i Sollefteå, men de idéerna är ilagda på is.