Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hasselhoff klar för Guldbaggegalan

Det blir amerikansk underhållning på Guldbaggegalan. David "The Hoff" Hasselhoff står på scenen när svensk film prisas i kväll.

Annons

David Hasselhoff uppträder på Guldbaggegalan på Cirkus i Stockholm i kväll. Den amerikanske artisten och tv-stjärnan sjunger nämligen låten "True survivor" i nominerade kortfilmen "Kung Fury", men ska eventuellt överraska med något ytterligare på scenen.

– Planen är att han ska uppträda med sin låt från "Kung Fury". Det kan få vara lite hemligt, men om allt går i lås kommer han att göra lite roliga saker, säger Anna Wilborg, pressanssvarig på SVT, till Aftonbladet.

Även Eva Dahlgren spelar på galan som sänds i SVT.

Filmmässigt är det Hannes Holms publikfavorit "En man som heter Ove" och Peter Grönlunds kritikerrosade "Tjuvheder" som har fått flest nomineringar: sex vardera. "Ove" tävlar bland annat om priset för bästa film tillsammans med Magnus von Horns "Efterskalv" och Sanna Lenkens "Min lilla syster".

Även Lisa Aschans film "Det vita folket" ligger bra till inför galan, precis som "Min lilla syster" har den fem nomineringar. "Efterskalv", där sångaren Ulrik Munther spelar en ung mördare, har fyra nomineringar.

Petra Mede leder galan, som är den 52:a i ordningen, för fjärde gången. (TT)