Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håsta vaknade till slut i kvalrysaren inför storpublik mot Klockarberget: "Ett fantastiskt tryck"

Håsta var pressat långa stunder på sin egen hemmaplan.
Då vaknade plötsligt seriesuveränen som vände och vann den första kvalrysaren mot Klockarberget.
– Det ser bra ut. Men vi tar inte ut något i förskott, säger fyramålskytten och matchhjälten Oskar Fahlberg.

Annons

I serien snittade Håsta på 233 personer per hemmamatch. Och målet inför det första av två möten med Klockarberget i kvalet till division 1 var en siffra över 500 åskådare. Det blev också massor med folk på läktarna – ett nytt snyggt publikrekord (591) – och förstås feststämning på Håstaholmen i Hudiksvall.

– Det var ett fantastiskt tryck på läktaren och riktig roligt att spela. Även om det var lite stelt från början, säger Oskar Fahlberg.

För spelmässigt hade Håsta inte mycket att glädjas över inledningsvis. Efter halva matchen ledde Klockarberg fullt rättvist med 5–2.

– Jag tyckte vi hade matchen, men sedan tappade vi ledningen. Jag vet inte om det var orken. Det är svårt att säga, säger gästernas backklippa Peter Mackin.

LÄS MER: Se reprisen av den första kvalmatchen mellan Håsta och Klockarberget

Kanske var hemmalaget tagna av stundens allvar inför storpubliken. En förklaring till vändningen: Håsta var i det närmaste hundraprocentigt effektiva i powerplay.

Både Anders Westers 3–5 och Oskar Fahlbergs 4–5 kom när Klockarberget hade en spelare på utvisningsbänken. Resultatet stod sig inför den sista perioden.

– Vi vet att vi är starka på slutet och vunnit många tredje perioder tidigare under säsongen. Vi behöll lugnet och det redde upp sig till slut, säger Fahlberg.

Som vanligt låg skyttekungen Nicklas Forslöf bakom det mesta offensivt för hemmalaget med sina två mål och tre assist. Men det var Oskar Fahlberg som stal lite av showen mot slutet. Men tre raka mål såg att Håsta skaffade sig ett försprång med två mål inför returen som spelas i Njurundahallen utanför Sundsvall på söndag.

– Jag missade också ett par lägen som jag borde ha gjort mål på. Men vi slängde in fler bollar på kassen och hade vi ett bra powerplay.

Trots förlusten var inte Klockarbergets Peter Mackin allt för deppig efter matchen.

– Det är ändå ett bra resultat ändå att ta med sig. Jag tycker vi fortfarande har stora chanser. Kommer vi bara upp på samma nivå som i andra perioden blir det en spännande match, säger han.

Oskar Fahlberg igen:

– Vi tar inte ut något i förskott. Men det ser bra ut och vi leder med två mål. Det är bara att tänka 0–0 och fortsätta att spela som en vanlig match.

LÄS MER: Klart med kvalmotstånd för Håsta: "Det blir spännande"

LÄS MER: Håsta slår nytt klubbrekord: "Hela föreningen seglar i medvind"