Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hästkrafter förenades när ridklubben och motorklubben samarbetade under SM i Nolby

När hästkrafter förenas kan det se ut så här.
En ryttare med häst hälsar på besök hos en crossförare i depån.
– Utan ridskolans hjälp hade vi inte haft en sportslig, då hade vi inte kunnat genomför det här, säger Marie Westerlund.
Hon syftar på Njurunda MK:s arrangemang av SM-deltävlingarna i skotercross.

Hästen Hero står lugnt och stilla bland skotrarna i depån i Nolby.

På ryggen bär han Thea Kjellström från Njurunda Ryttareförening och vid sin sida har han crossföraren Oscar Englund från Njurunda MK.

Läs mer: Englund tog chansen när Njurunda MK arrangerade SM-deltävling

Hästkrafter som hästkrafter på något sätt.

Och när den förenas blir det drag i Njurundatrakten.

– Det är inte vanligt att en ryttarförening och en motorklubb samarbetar, jag tror nästan att det är unikt, säger ridföreningens ordförande Lena Kjellström.

– Njurunda MK hörde av sig till oss och frågade om hjälp. Vi stängde ner anläggningen under helgen så publiken kunde parkera sina bilar hos oss. Vi var också beredda att öppna ridhusen om det skulle ha behövts.

Ryttarföreningen hade tolv personer som jobbade ideellt med parkeringsfrågan och från ridskolan gick en buss i skytteltrafik till banan i Nolby.

– Vi har samarbetat tidigare. Bland annat hjälpte de oss med servering och parkering när vi arrangerade enduro-SM, säger Marie Westerlund i Njurunda MK och fortsätter:

– Utan ridskolans hjälp hade vi inte haft en sportslig. Och i sin tur fick de all förtjänst från bilparkeringen.

Marie Westerlund som är kassör i Njurunda MK håller som bäst på att summera den gångna helgen.

– Vi hade som mål att locka 1 000 personer och det ser det ut som vi har lyckats med, det känns som helgen har varit lyckad. Vi har fått mycket cred och beröm och ledarna från Swemo vill väldigt gärna komma hit och tävla igen.

Och varför inte.

Det finns bildbevis på att hästkrafterna finns för att arrangera evenemang som SM-deltävlingar i skotercross.