Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hatt representerar förnyelse i Centerpartiet

Med Anna-Karin Hatt som partiordförande får centerrörelsen en socialliberal ledare som kan stärka Centerpartiets alliansposition som ett modernt, allmänborgerligt parti. En stark tro på människans egna förmågor förenat med viljan att ta ansvar inte bara för sig själv utan också för andra. Det skriver Hans Forsberg, Jonny Lundin och Hans Hedlund från Centerpartiet.

Centerpartiets valberedning har presenterat tre kompetenta partiledarkandidater och vi välkomnar den öppna process som nu pågår.

Med Anna-Karin Hatt som partiordförande får centerrörelsen en socialliberal ledare som kan stärka Centerpartiets alliansposition som ett modernt, allmänborgerligt parti. Hennes politiska erfarenhet och sakkunskap är mycket väldokumenterad och ideologiskt djupt förankrad. Hatt är en skicklig förhandlare, med värdefulla erfarenheter på regeringsnivå som statssekreterare och nu som statsråd. Att hon dessutom har förmåga att framföra sitt politiska budskap på ett enkelt och rakt sätt, förstärker bilden av en kompetent och engagerad ledare.

Centerpartiets socialliberala profil innebär en stark tilltro till individer i samverkan. Utgångspunkten är att alla människor har rätt att känna att de behövs. Detta står i skarp kontrast till vänsterns anonyma socialistiska kollektivism.

Centerpartiet roll framåt i politiken är att möta den längtan många har efter en stark vision för framtiden. Med vår starka förmåga att få saker uträttade, ska vi tydligt se människor i deras vardag och förverkliga vår politik i regeringsställning.

Allas lika rätt och värde, tilltro till den enskilda människan, grundtrygghet för den enskilde, miljöhänsyn, företagsamhet, rättvisa och öppenhet kännetecknar Centerpartiets värdegrund. Likvärdiga villkor för alla människor oavsett bakgrund eller geografisk hemvist är lika aktuellt i dag som när partiet bildades i början av förra seklet.

En god välfärd förutsätter ekonomisk tillväxt i hela Sverige och då spelar de gröna näringarna en betydande roll framåt, men det förutsätter också en garanterad lägsta servicenivå för alla invånare i hela landet. Vi ska självklart också bidra till att ge samma möjligheter till människor i fattiga delar av världen som vi själva har.

Vi har tagit ställning för Anna-Karin Hatt som ny centerledare därför att hon står för det vi tycker är viktigt för partiets förnyelse och framtid som ett socialliberalt parti. En stark tro på människans egna förmågor förenat med viljan att ta ansvar inte bara för sig själv utan också för andra. Eller för att citera Anna-Karin Hatt själv: Centerpartiet ska vara en angelägen politisk kraft för de många människorna.

Hans Forsberg

Kretsordförande i Sundsvalls kommun

Jonny Lundin

Partistyrelseledamot från Härnösand

Hans Hedlund

Landstingsstyrelsens vice ordförande i Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel