Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häv blockaden av Gaza

Åter drar Israel åt tumskruvarna på Gaza. El-leveranser avbryts och hjälpsändningar stoppas. Man skyller på militanta palestinier, men åtgärderna drabbar hela befolkningen.

Över 1,5 miljoner människor lever nu i ett jättelikt utomhusfängelse, utlämnade åt det israeliska våldet. Arbetslösheten är 80 procent. Minst hälften av befokningen lever under fattigdomsgränsen. Undernäring hos framför allt barn ökar.

Enligt en rapport tidigare i år hade dittills 86 personer dött för att vägrats sjukvård. Minst 1500 patienter behöver vård utanför Gaza, för över 300 är läget kritiskt. Närmare 100 läkemedel saknas och lika många är en bristvara. 470 cancerpatienter riskerar att dö.

Blockaden av Gaza är en svår kränkning av de mänskliga rättigheterna och kan inte accepteras. Den svenska regeringen måste nu kräva att blockaden av Gaza omedelbart hävs!

Gunnar Olofsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel