Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hävdade att de skulle på fiskeresa – stal champagne och whisky för flera tusen

Tre personer stal alkohol för tusentals kronor från Systembolagets butiker i bland annat Sollefteå och Kramfors. De har även stulit skor och kläder från Birsta i Sundsvall. Nu döms två män och en kvinna för brotten.

I augusti 2017 stoppade polisen en bil i Ramvik i Härnösand. I bilen satt tre personer, två män i 40-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern. Men bilen skulle visa sig innehålla mer än tre personer – i bagageutrymmet fanns 32 flaskor alkoholdryck, kläder och skor för flera tusen kronor.

Som senare visa sig vara stöldgods från Systembolagets butiker i Sollefteå, Kramfors och i Hammarstrand i Jämtland, till ett värde av 14 000 kronor. I bilen fanns bland annat champagne, whisky, konjak och vodka. Kläderna och skorna hade gärningsmännen stulit från två butiker på Birsta i Sundsvall.

Två av gärningsmännen erkände stölderna, medan den tredje menade att han enbart körde bilen och inte visste om stölderna. Alla tre hävdar att stölderna inte var planerade från början, utan att de egentligen skulle åka på en fiskeresa.

Med hänsyn till den tid som resorna måste ha tagit mellan de olika orterna finner tingsrätten att det inte funnits särskilt mycket tid över till fiske. Tingsrätten konstaterar också att det fanns verktyg i bilen som är typiska stöldverktyg. Eftersom stöldgodset även förvarades i bagageutrymmet bedömer tingsrätten att alla tre måste känt till stölderna.

Kvinnan och en av männen döms för stöld, medan mannen som körde bilen döms för medhjälp till stöld. Han döms även till häleri eftersom han bedrivit handel med stöldgods sedan tidigare. Påföljden för kvinnan och mannen som körde bilen bestäms till villkorlig dom.

Medan den andra mannen döms till fängelse i fyra månader, eftersom han bland annat finns under tre avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare.

FLER NYHETER:

Högtryck väntas till helgen: "Kan bli upp mot 17 grader"

För Plus-kunder: Nya XC40 har avtäckts – häng med när vår motorexpert kikar in Volvos häftiga stadsjeep

Kevin Walker i löddrig utmaning i Fångarna på fortet – se klippet här

För Plus-kunder: Bobo har skapat en garagedröm utanför Sundsvall – med egen bar och unika lösningar