Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haveröveckan bjuder på meditation och salsa

Naturmeditation, konstutställning och salsakurs. Det är några av aktiviteterna man kan få uppleva om man tar sig till Haverö, när fjärde upplagan av Haveröveckan startar på lördag.

Annons

Det började med en känsla av att inget hände på bygden. Trots att det faktiskt gjorde det. Så för fyra år sedan bestämde man sig för att samla alla aktiviteter som normalt brukade ligga lite mer utspritt över sommaren till en mer koncentrerad händelse, och på så vis hjälpas åt med marknadsföring och få draghjälp av varandras projekt.

– Det är viktigt är att synas utåt, och det är lättare om man samordnar, säger Lena Andersen som är anställd av kommunen för att arbeta med besöksnäringen i Haverö.

Varje by har redan från början haft en dag i programmet att förfoga över. Men i takt med att aktiviteterna blivit fler har den regeln blivit lite mer flytande.

– Det är fortfarande så, men om det finns en lucka på kvällen i någon by, så är det okej att boka in aktiviteter på andra håll också, fortsätter hon.

Under veckan kan man ägna sig åt själslig och andlig vård i någon av de gudstjänster eller meditationstillfällen som ges. Man kan ge sig på lite mer fysiska aktiviteter i form av vandringar eller lektioner i salsa och bachata. Huvudattraktionen är precis som tidigare år den stora hembygdsfesten på Haverö Hembygdsgård i Säter, som går av stapeln nästa lördag.

– Ja, den brukar alltid var den tillställning som drar enskilt mest med folk, avslutar Lena Andersen.