Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedberg storspelade när Atlanta vann

Målvakterna stod i centrum i NHL-matcherna natten till onsdagen. Atlantas Johan Hedberg var tillbaka mellan stolparna efter två matcher på bänken och räddade 32 av 35 skott när Atlanta slog Toronto med 6–3.

För Erik Ersberg i Los Angeles gick det desto trögare. Han byttes ut i mitten av andra perioden efter att ha släppt in fyra av 18 skott. Jason LaBarbera lyckades dock inte förändra matchbilden nämnvärt. Los Angeles förlorade mot Calgary med 2–6.

Tidningen Atlanta Journal-Constitution skriver att Hedberg gjorde en av de bästa målvaktsinsatserna för Atlanta den här säsongen. Bland annat räddade han Michail Grabovskis skott när Toronto kom i ett två-mot-en-läge.

– Det känns skönt att göra en sån räddning och se mina lagkompisar spela så bra. Vi gjorde i dag många saker som vi måste fortsätta att göra – spela intensivt i alla delar av spelet, spela smart runt linjerna och inte ge bort pucken. Det här var en stor självförtroendehöjare, säger Hedberg till tidningen.

Även i matchen mellan Nashville och St Louis var målvakterna huvudpersoner. När slutsignalen gick i förlängningen hade ingen av målvakterna Chris Mason och Dan Ellis släppt in något mål. St Louis-målvakten Mason gick segrande ur striden då han inte släppte in något mål i straffläggningen.