Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedman sköt Modo till seger

Modos jättetalang Victor Hedman är ingen notorisk målskytt. Men han avgjorde under övertid när Modo besegrade Brynäs borta med 2–1.
– Andra gången den här säsongen jag gör mål i ”sudden”. Det känns alltid skönt, sade han.

Modo har haft problem under första hälften av elitserien och fanns före torsdagens match i Gävle under slutspelsstrecket. Som laget spelade i den första perioden var det en rättvisande tabellplacering. Utan storspel av Modomålvakten Karol Krizan hade Brynäs kunnat rycka undan till en mycket klar ledning. Andreas Dackell ledningsmål för hemmalaget var i underkant, rejält.

– Vi var inte riktigt på tårna i första perioden. Det ska egentligen inte vara något problem att vara motiverad från start när alla matcher är så viktiga som de är. Samtidigt var Brynäs bra i första perioden, sade Hedman, som under torsdagen nominerats till titeln ”Årets rookie” som andra kandidat efter Brynäsmålvakten Jacob Markström.

Modo vaknade sedan till i slutet av andra perioden, fick lite tryck mot Brynäsmålet för första gången.

– Vi fick lite bättre fart på skridskorna. Började jobba för varandra som vi ska göra och tog lite fler skott, sade Hedman.

Sista perioden var jämn, Tommy Wargh kunde kvittera efter en riktig markeringsmiss och i förlängningen tog det bara 41 sekunder innan Victor Hedman avgjorde matchen med sitt direktskott.

– Jag skrek på ”Salle” (Andreas Salomonsson), och som tur var så hörde han mig. Pucken vobblade lite på vägen till mig så det enda jag tänkte var att skjuta direkt, berättade Hedman om segermålet då han överlistade JVM-kollegan Jacob Markström.

Modo har vunnit fyra matcher under övertid, två av dessa har Hedman avgjort. Bra procent med tanke på att han bara gjort fyra mål under säsongen!

För Modo var det andra raka segern efter övertid, och avancemang över slutspelsstrecket. På den sidan strecket Hedman tycker hans lag ska vara.

– Vi har fyra bra kedjor och är ett lag som det ska vara svårt att besegra. Vi hade en svacka som alla lag får någon gång under säsongen men vår svacka var lite för lång. Men samtidigt har vi bra go i laget och bryr oss inte om vad som skrivs. Vårt mål har hela tiden varit att ta oss till slutspel och det finns ingen anledning att ändra den målsättningen, avslutade Hedman.