Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heffners och Timrå vinnare när klassikern Värmecupen avgjordes

Det var IFK Timrå två gånger om när vinnarna av Värmecupen 2016 skulle koras.
Damlaget förlorade en tät duell mot Heffnersklubban med 1–0.
Herrlaget visade ingen pardon och körde över Söråker med 6–0 i prestigederbyt.

Annons

Värmecupen är en klassiker i den medelpadska fotbollen och om ett år fyller försäsongsturneringen 40.

– Det här trodde jag inte 1978 när jag startade det här, men jag hade rätt idé, säger organisatören och trotjänaren Jürgen Holoch.

Vinnarna av 2016 års vårturnering blev Heffnersklubbans BK och IFK Timrå.

– Det är alltid skönt att vinna, det är kul att gå hela vägen. Det var nog inte så många som trodde det. Det här är de första matcherna för oss, vi har inte spelat någon träningsmatch tidigare så det här har varit perfekt för oss, säger Heffnerstränaren Jonas Prytz efter 1–0 mot Timrå i finalen.

Hur tycker du att det har gått?

– Det har gått upp och ned. Det har blivit lite olika typer av matchbilder och det är bra för oss. Vårt passningsspel har blivit bättre och bättre och jag är jättestolt över tjejerna.

Hur ser det ut inför säsongen?

– Jag tycker att det ser granska bra ut, vi har i stort sett fått behålla truppen och just gjort klart med tre spelare från Stöde som är etablerade i division II och de har kommit in jättebra i gruppen. Vi kommer att ha en jämn och bra trupp med lagom konkurrens, säger Prytz.

Om damfinalen var en jämn historia blev herrderbyt aldrig speciellt rafflande.

IFK Timrå var bättre på det mesta, för att inte säga allt.

Men Söråker skulle kassera in en rejäl bonus vid deras första mål. Ett mål som skulle gett tre bonusmål tack vare cupens handikappsystem. Men närmare än en frispark och ett par hörnor kom inte Nermin Zulovics mannar.

Kollegan och lokalrivalen Pontus Melander har ett intressant och starkt lag på gång i IFK Timrå.

– Det är kul att vinna, men vi är lite slöa och slarviga, säger han kritiskt efter 6–0-segern. Men vi fick se några fina mål.

Kronan på verket och turneringens riktiga pärla svarade Stefan Grönlund för när han lät sin vänsterslägga tala och skickade bollen upp i Söråkers nättak.

Vad har de här matcherna gett dig för svar?

– Vi har testat spelare på lite olika positioner och matchat hela truppen. Det har varit bra tillfällen för alla att visa upp sig, för det börjar dra ihop sig, säger Pontus Melander.

IFK Timrå kliver in i fotbollstvåan när Anundsjö IF kommer på besök om bra precis tre veckor.

Om sisådär 51 veckor får vi uppleva ett klassiskt vårtecken igen.

Då spelas den 40:e upplagan av Värmecupen och arrangörerna Jürgen Holoch och Assar Hörnell har redan lovat att plocka fram ett Dream Team från de första fyra decennierna.

Håll ut. Våren 2017 får ni veta vad de kommit fram till.