Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hej då macken!

Nu har Vivstas äldsta bensinmack fallit för grävskopan i hörnet av Köpmangatan och Bovägen. Stationen ska bli en automatstation efter den ombyggnad som ska följa på rivning och sanering.

Så sent som några år in på 2000-talet fanns planer på en ny stationsbyggnad på platsen. Men därefter har Statoil infört en omfattande bortrationalisering av mindre och äldre stationer över hela landet.

I slutet av 40-talet kom en däcksverkstad till platsen och den kompletterades med bensinförsäljning för BP. När den rörelsen flyttades till ett läge vid gamla riks 13, numera E4, i början av 50-talet tog Ture Nordlander över bensinförsäljningen vid Köpmangatan. Det blev då en Caltexmack, ett märke som i likhet med BP inte längre finns i Sverige. Till den lilla stationen hörde också en enklare reparationsverkstad, enligt minnesgoda Timråbor.

Granne med Macken och Ohlssons herrekipering fanns i början ett hus vid Köpmangatan där Konsum drev sitt "Kooperativa Kaféet".