Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hej då macken!

Nu har Vivstas äldsta bensinmack fallit för grävskopan i hörnet av Köpmangatan och Bovägen. Stationen ska bli en automatstation efter den ombyggnad som ska följa på rivning och sanering.

Annons

Så sent som några år in på 2000-talet fanns planer på en ny stationsbyggnad på platsen. Men därefter har Statoil infört en omfattande bortrationalisering av mindre och äldre stationer över hela landet.

I slutet av 40-talet kom en däcksverkstad till platsen och den kompletterades med bensinförsäljning för BP. När den rörelsen flyttades till ett läge vid gamla riks 13, numera E4, i början av 50-talet tog Ture Nordlander över bensinförsäljningen vid Köpmangatan. Det blev då en Caltexmack, ett märke som i likhet med BP inte längre finns i Sverige. Till den lilla stationen hörde också en enklare reparationsverkstad, enligt minnesgoda Timråbor.

Granne med Macken och Ohlssons herrekipering fanns i början ett hus vid Köpmangatan där Konsum drev sitt "Kooperativa Kaféet".