Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hektisk tid för bärgarna "Vi har dragit upp väldigt många bilar och bussar"

Det råder vinterhalka på vägarna. Under de senaste dagarna har lastbilar fått stopp och bussar kört i diket.
– Det har varit en hel del, det är speciellt bilar som vi fått hjälpa, säger en bärgare i Sundsvallsområdet.

Annons

Liverapport: Senaste nytt i trafiken – följ läget på vägarna

Det hala väglaget har rådata sedan snön kom, men de riktiga problemen kom när temperaturen steg upp mot några få minusgrader.

– Det har varit en hel del, mest bussar och personbilar som kört av vägarna på alla möjliga ställen och sätt, säger en bärgare i Sundsvallsområdet.

Under dagen har flera mindre trafikolyckor inträffat runt om i länet på de hala vägarna.

En buss körde av Skärgårdsvägen på Alnö vid tiotiden. Ingen person kom till skada, men bussen fick bärgas.

Ungefär samtidigt körde en taxi och en personbil ihop vid Röda torget i Sundsvall.

Under måndagen och tisdagen hade den tunga trafiken på vägarna synnerliga problem. Polisen gick på knäna då det stod fastkörda lastbilar på många ställen samtidigt.

Under onsdagen ska lastbilarna klarat sig bättre, men fortfarande med vissa problem.

– Det är inte samma problem nu som det var tidigare, men det är en hel del att göra, säger en bärgare i Sundsvallsområdet.

Under natten till onsdag har flera trafikstörningar inträffat i länet. En lastbil fick stopp på E4 mellan Antjärn och Högsnäs vid 02-tiden. Vid 04-tiden hade ytterligare en lastbil problem att ta sig fram på E4 mellan Sundsvall och Härnösand. I vårt grannlän hamnade en lastbil tvärs över vägen på E4 mellan Söderhamn och Hudiksvall under morgonen vid 06-tiden, vilket stoppade trafiken i båda riktningar.

■■ Har det hänt en trafikolycka just där du ska köra? Få reda på det blixtsnabbt via ett pling i telefonen. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!