Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hektiskt i påsktrafiken: Fullbokade tåg, flera poliskontroller och E4-väg stängs av

Än finns det resor med järnväg, buss och flyg att boka för påskresenärer. Men tågtrafiken mellan Stockholm och Sundsvall är så gott som fulltecknad.

Traditionellt satsar järnvägen på underhållsarbeten under påsken och det orsakar förseningar under påskhelgen.

Framför allt är det kring storstadsområdena som arbetena genomförs men även Ånge berörs, stationen där är helt stängd påskafton och delvis även under påskdagen.

Läs om: Tågförseningar

Olycksstatistiken är tydlig, storhelgerna är risktider i trafiken. Även om jul, nyår och midsommar är värre stiger dödstalen även under påskhelgen.

Under påsken I fjol stoppade länstrafikpolisen 54 fortkörare i Östavall, tre förlorade körkortet för att de kört över 81 kilometer i timmen på en 50-sträcka.

– Vi kommer att ha kontroller även i år under hela helgen, vi räknar med mycket trafik till och från fjällen. Det är en trafikintensiv helg och risken för olyckor ökar.

Det säger Stefan Vesterlund, gruppchef för trafikpolisen i Västernorrland. De vägar som kommer att kontrolleras särskilt är E4, E14 och riksväg 83.

– De som bor här är medvetna om att vi gör de här kontrollerna men inte alla andra.

Läs också: Trafikpolisen har tappat personal

Precis som i fjol påsk kommer även vägsträckan mellan Gävle och Tönnebro ha ett körfält avstängt. Under skärtorsdag är bara en fil norrut öppen under tiden 12.00 till 21.00, annandag påsk stängs en södergående fil under samma tid. Polis kommer också att finnas på plats längs vägsträckan.

Vädret ser inte ut att skapa några problem för biltrafiken under påskhelgen.

Enligt klart.se blir det några plusgrader, förutom i Norrbotten, växlande molnighet och uppehåll i hela landet på skärtorsdagen. Annandag påsk ser det ut att bli lite varmare och uppehåll, utom på västkusten där det kan bli regn.