Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helen Sjöholm fick en guldmask för bästa kvinnliga huvudroll

Hon vann en Guldmask redan 2002 för Chess.
Sent i går kväll tog Helen Sjöholm hem ytterligare en guldmask i den tunga kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för sin roll som Eliza Doolittle i My Fair Lady på Oscarsteatern i Stockholm, där hon spelat mot bland andra Jan Malmsjö, Tommy Körberg och Henrik Dorsin.

Med sex priser blev "The producers" den stora vinnaren på årets Guldmaskengala, som hölls på Berns i Stockholm fram till midnatt igår kväll med Anders Berglund som konferencier. "The Producers" var stora favoriter redan inför utdelningarna av Privatteatrarnas eget pris. Musikalen, som spelats sedan i höstas, var nominerad i hela nio kategorier.

Den världsberömda Broadwaysuccén My fair lady", som spelats sedan i september förra året på Oscarsteatern, blev den näst mest framgångsrika föreställningen, med tre vinster. Helen Sjöholm har ännu en gång utmärkt sig som en briljant musikalartist i rollen som Eliza Doolittle. Hon utsågs till bästa kvinnliga huvudroll inom musikal och revygenren och kan därmed ställa en till statyett i hyllan hemma, intill den hon tog emot för bästa kvinnliga huvudroll, för "Chess" 2002.

Andra tunga priser igår togs hem av bland andra Claes Malmberg, som utsågs till bästa manliga skådespelare och Anders Aldgård till bästa regissör. Dessutom fick Lars-Åke Wilhelmsson, även känd som Babsan, ta emot pris för kläderna i föreställningarna The producers och Obesvarad kärlek. Bästa kvinnliga huvudroll inom kategorin talpjäs gick till Sissela Kyle för "Dina dagar är räknade.

Privatteatrarnas eget pris till det gångna årets bästa musikaler, revyer och talpjäser har funnits sedan 1987. Totalt korades tolv vinnare igår av en jury i de olika kategorierna.

En intervju med Helen Sjöholm kommer i onsdagens tidning.