Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helena Ekholm berättar om attacken från Ferry: "Det var fruktansvärt"

Björn Ferry är mannen med de starka åsikterna som inte är rädd för att säga vad han tycker. I sin självbiografi som han släppte 2014 pekade han ut bland annat Helena Ekholm som mobbare.
– Bland det värsta jag upplevt, säger Helena Ekholm i en intervju med Expressen.

För fem år sedan slutade Helena Ekholm, superskidskytten från Helgum och numera boende i Östersund, med tre VM-guld, ett silver och fyra brons i bagaget med skidskytte, endast 27 år gammal.

Ett beslut hon tog när hon inte kände att det var kul med sporten längre. Sedan dess sitter hon i styrelsen för skidskytteförbundet.

För tre år sedan kom Björn Ferry ut med sin självbiografi. Där pekar han ut Helena Ekholm som en mobbare, och påstår att hon tillsammans med landslagskollegorna Anna Maria Nilsson, Jenny Jonsson och Elisabeth Högberg fryste ut Ingela Andersson, även hon från Sollefteå, och Anna Karin Strömstedt, från Mora.

Läs också: Ferry pekar ut Ekholm som mobbare

Nu berättar Helena Ekholm för Expressen om hur hon tog attacken från Björn Ferry väldigt hårt.

– Det var fruktansvärt. Bland det värsta jag upplevt och nog den värsta tiden i mitt liv. Jag hade ingen aning och jag hade inte sett på det på samma sätt som honom, säger Ekholm till Expressen.

Björn Ferry jobbar numera som expert för SVT och Helena Ekholm träffar honom därför ibland på tävlingar, men någon vidare relation har de inte idag.

Vi springer på varandra ibland, till exempel under världscuptävlingar och vi pratade ut med varandra i vintras. Men vi har ingen relation i dag, säger Helena Ekholm till Expressen.

Läs också: På 211 kvadrat med magisk utsikt – följ med hem till David och Helena Ekholm