Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helena Ekholm förberedde talangerna inför OS – utifrån egna erfarenheter: "Stort misstag att försöka avdramatisera"

Helena Ekholm hann under sin karriär med fem världsmästerskap och ett OS.
När nu nästa generation tar vid och ska åka sitt första OS var Ekholm med under ett läger för att dela med sig av sina erfarenheter – och vad hon skulle gjort annorlunda.
– Man står på startlinjen och ser "Foppa" på läktaren, det var ett stort misstag att försöka avdramatisera tävlingarna, säger Ekholm till Expressen.

Helena Ekholm lade skidorna på hyllan för fem år sedan. Men helt har hon inte släppt sporten för det, utan sitter i styrelsen för skidskytteförbundet och följer enligt henne själv tävlingarna stenhårt.

Nu är det dags för nästa generation att kliva fram, där Anna Magnusson och Hanna Öberg är Sveriges nästa hopp inom skidskyttet, och Helena Ekholm tror att det bara blir bättre och bättre nu.

Läs också: Helena Ekholm berättar om attacken från Ferry: "Det var fruktansvärt"

För Expressen berättar Helena Ekholm om när hon var med under talangernas träningsläger i Ruhpolding, och kunde dela med sig av sina egna värdefulla tips på inför OS.

Jag delade med mig av saker från min karriär, saker jag tänkt på efteråt. Saker jag skulle ha gjort annorlunda, säger Ekholm till Expressen.

Hon berättar också om de udda upplevelserna under ett OS, där plötsligt världsstjärnor kunde finnas på läktaren och hur det var ett misstag att betrakta OS som vilken tävling som helst.

Både inför OS och under OS tänkte jag att det var som vilken tävling som helst. Jag hade aldrig gjort på samma sätt om jag hade fått göra om det. För OS är ingen vanlig tävling. Man står på startlinjen och ser "Foppa" på läktaren, det var ett stort misstag att försöka avdramatisera tävlingarna, säger Ekholm till Expressen.

Läs också: Stina Nilsson om kändisskapets baksida: "Tufft att hantera ibland"

För Plus-kunder: Dyvik får ett frikort i världscupen – nu siktar hon mot OS: "Känns väldigt spännande och tryggt"

För Plus-kunder: Ingemarsdotter mot sitt tredje OS – ser inget slut på karriären: "Har inte satt något datum"

Läs också: Björn Ferry om skräckblandade förtjusningen med OS: "Livskris – prestationskraven gnagde"

Läs också: Stina Nilssons besked – står över Tour de Ski: "Inte med i plan A"