Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helena Ekholm om chockerande uppgifterna kring Pichler: "Det ser inte bra ut"

 
Vinter-OS i Sydkorea 2018
Visa alla artiklar

Wolfgang Pichler riskerar att portas från OS på grund av sin tid som rysk förbundskapten 2011-2014.
Förre skidskyttestjärnan Helena Ekholm, som hade tysken som tränare, tror att han är oskyldig.
– Men det är klart att det inte ser bra ut, säger hon till Sportbladet.

Sportbladet avslöjade under onsdagen att Wolfgang Pichler, förbundskapten för det svenska skidskyttelandslaget, riskerar att portas från OS i Pyeongchang. Detta eftersom han tränade det ryska landslaget mellan 2011 och 2014, och tre av de aktiva redan har fått livstidsavstängningar från OS.

Internationella olympiska kommittén meddelade i går att Ryssland portas från OS och i skrivelsen stod även: "Ingen tränare eller doktor vars idrottare har begått ett antidopningsbrott kan inkluderas på inbjudningslistan".

– Det är klart det inte ser bra ut. Men jag känner Wolfgang och jag tror absolut inte han är inblandad i det här. Men han var med där och det har manipulerats med prover så vare sig man ville eller inte så blir han indragen, säger förre VM-guldmedaljören Helena Ekholm till Sportbladet.

Ex-stjärnan hade Pichler som tränare under sin karriär och är sedan 2013 styrelseledamot i skidskytteförbundet.

Hon tror att de svenska åkarna skulle påverkas till viss del om tysken inte finns med i Sydkorea.

– Det är klart man vill ha sin tränare där. Sen tror jag ändå att de aktiva kommer att klara det bra, det finns fler ledare, säger hon till Sportbladet.

Olle Dahlin, ordförande i skidskytteförbundet, om de chockerande uppgifterna kring Pichler:

– Ja... vi vet alla Wolfgangs ställningstagande mot dopning, det är ganska enkelt så från vår sida. Det viktiga är att det här nu reds ut på högsta nivå. Sen vill jag inte spekulera mer, säger Dahlin till Sportbladet, och konstaterar också att förbundet har fullt förtroende för Wolfgang Pichler.

LÄS OCKSÅ

Wolfgang Pichler kan portas från OS: "En skandal – jag är helt ren"

Beskedet från IOK: Ryssland portas från OS i Pyeongchang

Efter portandet av Ryssland – mötet kan avgöra KHL-proffsens OS-deltagande