Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hells Angels på fest i Jättendal

Polisen från Gävleborg tog hjälp av polis från Sundsvall, Uppsala och Stockholm när Hells Angels besökte en fest på en MC-klubb i Jättendal i helgen. Minst tio Hells Angels-medlemmar var på festen i lördags kväll.

Annons

Vägen till klubblokalen i Jättendal spärrades av och samtliga som åkte dit kontrollerades av polisen, dessutom cirklade en polishelikopter över området.

– Vi gjorde en kontrollerande insats, en trafikkontroll, där vi kollade fordon och de personer som skulle till festen, säger Josef Wiklund, chef för polisens brottsförebyggande enhet i norra Gävleborg.

Enligt honom har det tidigare förekommit rykten om att en lokal mc-klubb haft kopplingar till Hells Angels. I mitten av förra veckan fick polisen kännedom om den fest som skulle hållas i Jättendal och att festligheterna skulle besökas av medlemmar från Hells Angels.

– Vi bad då att få hjälp från Sundsvall, Uppsala och Stockholm för att vara på plats och ha kontroller under fredagen och lördagen. Det finns nationella strategier att följa när det handlar om att motverka organiserad brottslighet, säger Josef Wiklund.

Helahälsingland.se har varit i kontakt med MC-klubben som höll festen i Jättendal som uppger att de inte ha för avsikt att försöka bli medlemmar i Hells Angels.