Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helomvändning om replokalerna vid Sidsjön – de går in och räddar verksamheten

Banden hade flytt – men är nu på väg tillbaka till replokalerna i Sidsjö.

Det blev ett hårt slag för de lokala banden när de fick veta att Sundsvalls kommun skulle säga upp sitt hyresavtal gällande replokalerna vid gamla sjukhusområdet vid Sidsjön.

Om en månad, den 1 november, skulle banden själva hyra lokalerna till betydligt högre hyra, men ovissheten och pratet om hyreshöjning gjorde att banden kände sig oroade.

Nu kliver i stället Studieförbundet Bilda in och tar över både verksamhet och hyreskontrakt.

– Allt gick väldigt fort och det här är en jättesatsning för oss, säger Jens Höglin, regionkommunikatör på Studieförbundet Bilda Mittsverige.

Det har medfört att banden nu vänder tillbaka och Bilda får ett 20-tal olika hyresgäster.

– Vi märkte av oron bland musikerna och kände att vi måste göra någonting. Verksamheten är för bra för att riskera att försvinna och vi måste värna om de lokala banden, säger Jens.

Bilda och Sidsjö fastigheter har ett bra samarbete och fastighetsägaren Hans Bark sätter stort värde på att musikverksamheten blir kvar i området.

– Det är väldigt fina lokaler och vi planerar att fixa till en "Mediareplokal", en verkstad där banden kan göra egna musikvideos eller affischer, berättar Jens Höglin.

Läs även:

Musikerna: Vi kräver inte så mycket.

Politikerna: Hopp för replokalerna i Sidsjön

Hitta en lösning: Musikerna bjuds in till diskussion

Högre hyror: Replokalerna blir kvar