Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helt fel hantering av sjukhusfrågan – hur kan det ha gått till?

Jag förstår inte någonting. Hur kan man hantera sjukhusfrågorna i Landstinget som man hittills gjort? Det är ju fel överallt. Har inte Nina Fållbäck-Svensson någon egen självkritik? Varför avgår du inte och lämnar plats för någon som har annan syn på hur sjukhusen ska skötas. Det kan ju vara så att du har fel. Är du maktgalen kanske?

Hur kan du envisas in absurdum med din hantering utan att pröva en konsekvensanalys. Det finns ju många idéer som fungerar på andra sjukhus. Varför vill ni inte pröva dem? Norrtäljemodellen till exempel.

Lars Rocksén beskrev vid Örnsköldsviksmötet i Pingstkyrkan hur galet sjukhusfunktionen är uppbyggd och hur man bör organisera i stället. Små enheter med närhet till ledningen är absolut bäst. Då kan man få förståelse för sina problem och lösa dem enkelt. Så har det varit. Varför tog man bort det som fungerade?

Läs också: "Eftervärldens dom eller historiens glömska..? Många glömmer politikers misstag och följer partifärgen"

Det är väl inget fel på skilda läkarföreningar, Erik Lövgen. Var och en har sin egen agenda, sina egna förutsättningar, sina egna problem. De måste sköta sitt eget sjukhus. Ju fler som måste samarbeta, desto trassligare blir det att lösa problemen.

Varför köra huvudet i väggen och inte vilja se att det finns ett annat synsätt. Diktatur? Vi ska ha demokrati. Då lyssnar man på andra. Ödmjukhet att inse att andra idéer är bättre än ens egna. Har ni det?

Om personalen mår dåligt, varför tar man inte reda på vad som är fel och rättar till det.

Läs även: Ordförande svarar på kritiken: "Det finns tillskott i budgeten inom primärvården"

Låt Lars Rocksén arbeta fram ett nytt system och lämna din plats, Nina Fållbäck-Svensson. Du uppträder som ett barn i trotsåldern: gör allt tvärt emot. Enhetschef för Örnsköldsviks sjukhus ska väl inte ha en liten uppgift på 25 procen. Den ska vara stor och omfattande och anställas omedelbart utan fördröjning. Lars Rocksén har säkert bättre möjlighet och vilja att hitta rätt person än du.

Avgå, Nina Fållbäck-Svensson, du är olämplig på posten.

Margareta Nycander

Domsjö

Svar direkti

Jag vill möta den kritik som framförts med att berätta att det pågår ett mycket intensivt arbete med att lösa problemen med bemanning vid kirurgin i Örnsköldsvik.

Vår absoluta vilja, avsikt och ambition är att säkra och utveckla såväl den akuta som elektiva (planerade) kirurgin i Örnsköldsvik.

Arbete med rekrytering av kirurger har pågått under lång tid. De senaste veckorna har vi intensifierat arbetet för att lösa frågorna. Vi har förstärkt organisationen för att ytterligare påskynda arbetet. Det vi gör sker i samverkan med berörda medarbetare och Ångermanlands läkarförening. Vi har också ett pågående samarbete med Umeå universitetssjukhus i frågan för att om möjligt hitta gemensamma lösningar.

Nina Fållbäck Svensson

Sjukhusdirektör

■■ För fler insändare, klicka här.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel