Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heltaggat The Temperance Movement övertygade på E-Street

The Temperance Movement var ett band som kändes färdigt förra gången jag såg dem. Det var deras förra besök på E-Street.

De behövde inte det där Bambi-på-hal-is-giget för att sedan komma tillbaka som proffs.

Därför var förmodligen förväntningarna på torsdagskvällen högt ställda. I Östersund kvällen innan hördes om ett avslaget TTM. Det sågs inte till i Sundsvall.

Det började visserligen lite trevande, men det är mer bandets stil. Det ska jobbas i gång. Det är en arbetsinsats men sångaren Phil Campbell trivdes i kväll och flörtade rejält med publiken. Hela bandet spelar så fantastiskt bra att fåniga leenden brister ut och kroppar börjar att gunga.

Bandet visar styrka genom att kunna klara av ett av de starkaste korten mitt i setet, "Only Friend".

När spelningen sedan avrundas med de två galet mäktiga "Pride" och "Ain't no telling" är det svårt att säga något annat än på återseende till The temperance Movement. Det är lätt att förstå varför Rolling Stones valde dem som förband i somras.

Som förband kunde vi se Hannah Aldridge. Jag såg henne redan förra veckan på Aveny tillsammans med Jetbone. På torsdagskvällen var det bara Hannah med en akustisk gitarr, men det var inte "bara".

Det märktes klart att dark country-artisten från Alabama har låtar som håller. dessutom har hon en röst som knäcker, hon har ett otroligt tryck som känns och berör.

Jag säger samma sak som om The Temperance Movement. Jag väntar redan på nästa gång hon spelar i trakterna.