Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heltid som norm – nästa steg är att avskaffa delade turer och förbättra personalens scheman

Med anledning av insändaren "För att orka jobba heltid måste personalen ha inflytande och känna glädje på jobbet" i ST 21/1.

I sin insändare lyfter Rickard Altin ett ämne som är väldigt viktigt för oss: Arbetsvillkoren för den personal som jobbar inom vård och omsorg i Sundsvalls kommun. Precis som insändarskribenten skriver har kvinnodominerade yrken idag ofta sämre arbetsvillkor och Sundsvalls kommun har såklart ett ansvar när det gäller att bidra till ett mer jämställt samhälle genom bra arbetsvillkor i vår verksamhet.

Vi i den politiska majoriteten i Sundsvall har därför pekat ut ett flertal viktiga områden att arbeta med när det gäller personalens villkor. Ett sådant, som insändarskribenten också nämner, är arbetet med att heltid ska vara norm i Sundsvall.

Vi är både glada och stolta över att Sundsvalls kommun förbättrat sina siffror och idag ligger i topp i förhållande till resten av landet när det gäller andelen som arbetar heltid. Precis som Rickard Altin skriver är det också en viktig jämställdhetsfråga.

En fråga vi nu fortsatt vill arbeta med är att avskaffa delade turer och förbättra personalens scheman. Det första steget i det arbetet är att säkerställa att vår personal inte arbetar både delade turer och varannan helg.

Vi vet att vägen till en vård och omsorg av hög kvalitet är personalen. Därför är vi också väldigt glada över att insändarskribenten upplever att vi menar allvar med att värdera det viktiga arbete som utförs av personalen i välfärden. Det förtroendet vill vi värna och därför kommer personalfrågorna även under kommande mandatperiod vara av yttersta vikt för oss i den politiska majoriteten.

Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens vice ordförande i Sundsvall

Niklas Säwén (S), ordförande socialnämnden i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel