Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hemma"-EM väntar för Källström

Franskan behärskar han redan.
Nu kan Kim Källström få hjälpa till med landslagets sommarplanering.
Efter 2–2 mot Danmark är Sverige nämligen klart för EM i Frankrike.

Mittfältaren hade en av huvudrollerna mot Danmark på Friends Arena.

Då av en mer defensiv karaktär.

I Parken var Kim Källström på nytt en av Sverige bästa spelare.

Den här gången spetsade han till det slitsamma försvarsarbetet med en delikat hörna som låg bakom Sverige mål.

Källström skickade in en flack boll mot straffpunkten. Danskar föll ner mot målvakten Kasper Schmeichel, Zlatan Ibrahimovic gick åt andra hållet och kunde helt ensam fokusera på att få en bra bollträff och riktade sedan bollen mot bortre hörnet.

Varianten överraskade alla.

Danmarks spelare kunde bara titta de på när bollen hamnade i nätmaskorna tillhörande Schmeichel.

Målet fick Ibrahimovic.

Men allt var tack vare Källström.

Ibrahimovics dubbel

Dessförinnan – i den åttonde minuten – var 33-åringen den avgörande faktorn i Andreas Isakssons straffområde. Yussuf Poulsen mötte Christian Eriksens hörna, skarvade den mot Sveriges mål och det var bara Källströms tå som lyckades stoppa ett danskt ledningsmål.

Mittfältaren kastade sig mot mållinjen, vispade upp foten och skickade bollen upp i ribban. Efter en del kalabalik missade Thomas Delaney avslutet utanför straffområdet.

Sveriges mål satte press på Danmark.

Men i stället för en kvittering hittade Zlatan Ibrahimovic rätt igen. Den här gången med en frispark med 14 minuter kvar att spela. Lagkaptenens dubbel innebar att danskarna behövde göra fyra för att gå vidare.

De fick två, genom Yussuf Poulsen och Jannik Vestergaard.

Hjälpa Richt?

Mål som inte räckte för avancemang.

EM-kvalavgörandets enda slutspelsbiljett tog Sverige hand om, och därmed väntar nu en sommar i Frankrike för förbundskapten Erik Hamrén & Co.

Ett land Kim Källström kan mycket väl efter att han tillbringade 2003 till 2012 med spel i Rennes och sedan Lyon. Språket sitter där, det har han visat tidigare. Egenskaper som mycket väl kan komma till användning när landslagschefen Lars Richt ska börja planera för sommarens slutspel.