Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvärnet övar i Ånge – förbereder allmänheten på skottlossning och militär trafik

Mellan den 6-8 oktober så kommer hemvärnet genomföra en extra övning i områden kring Ånge, Ljungaverk och Fränsta. "Vi kommer att öva med så kallad lös ammunition så ni kommer att höra oss på avstånd", meddelar Anders Arvidson, 163:e insatskompaniet.

Hemvärnets 163:e insatskompani genomför kommande helg en större övning i Ånge kommun, och då i huvudsak kring de tre ovan nämnda orterna – Ånge, Ljungaverk och Fränsta.

"Syftet är ytterst att skydda er civila invånare i vårt område. För att kunna göra det måste mina soldater öva och göra det i sin naturliga miljö", förklarar kompaniets Anders Arvidson i ett informativt inlägg på Facebook.

Läs också (från 2016): TV: Här intar soldaterna centrala Sundsvall: "Målet är att störa så lite som möjligt"

Där berättas också att skottlossning kommer att förekomma med lös ammunition, vilket också kommer att höras på avstånd.

"På något ställe kommer vi vara nära bebyggelse och då lägger vi ut information i brevlådor så ni kan ta hand om ev djur under de timmar vi övar där", hälsar Anders Arvidson.

Övningen innebär också att en hel del militära fordon kommer vara i rörelse ute i trafiken.

Läs också (från 2011): BILDEXTRA: Stor hemvärnsövning i Borgsjö