Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Henkes” innebandyresa fortsätter

Två assist. En drömtunnel.
Henrik Larsson var bäst i laget mot Järfälla, men hans Helsingborg förlorade med 5–7 i innebandyns superliga.
– Det är svårt att känna glädje över assisten när vi förlorade och har en hyfsad bussresa framför oss, sade Larsson.

Avfärd klockan 05.30, hemma efter midnatt. 120 mil i buss med film och kortspel. Lasagne på en vägkrog i Mellansverige. Nu är det vardagslunk för Henrik Larsson.

– Jag hade inte förväntat mig någon glamour. Jag är inte rädd för det här, jag vet vad innebandy är, sade Larsson.

Jakobsbergs sporthall i norra Stockholm var fullproppad. 800 åskådare hade bänkat sig för att se Larsson spela innebandy. Och hemmapubliken jublade stundtals lika mycket åt Larsson som åt Järfälla. När han kom in på planen efter åtta minuter höjdes temperaturen i hallen. Och när han i tredje perioden gjorde sin första poäng i superligan skrek publiken för fulla halsar. Den andra assisten, drygt sex minuter senare, var en riktig delikatess. Larsson tunnlade Järfällabacken innan han med en lätt knack serverade Alexander Nede öppet mål.

– Den var okej, men det är svårt att känna glädje när vi förlorade, sade Larsson.

Järfällas tränare Joakim Lindström:

– Det var ett riktigt läckert nummer, det blev man avundsjuk på, sade Lindström, tidigare landslagsman med två VM-guld på meritlistan.

Henrik Larsson var bland de bästa i Helsingborg som var märkbart svagt i de första perioderna och låg under med 1–4 inför slutperioden. I den sista kom de tillbaka, anförda av Larsson. Vid ställningen 5–5 var han nära att göra sitt första mål i superligan men fick nöja sig med sina två första assist. Och kedjekamraterna öser beröm över honom.

– Han är bättre än någon annan i dag. Det var bara att sätta dit bollarna på hans passar, sade Alexander Nede som gjorde två mål assisterad av Larsson.

– Han är en stor ledargestalt, det är viktigt för oss, sade Linus Nordgren.

Framtiden för Larsson är ännu oklar. Han vet varken om det blir fotboll eller innebandy i framtiden. Han vet inte ens om det blir någon idrott alls. Men han vet att en försäsong i fotboll är långt ifrån lockande.

– Kan jag undvika den gör jag det. Jag tycker att försäsongen är alldeles för lång och hård.