Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hennes opinionstext om kvinnor är rekordläst – och toppar het lista


Krönikan publicerades under söndagen.

Nu ligger den i topp på ST.nu och på Sociala nyheter – med hundratusentals läsningar.
– Det är jätteroligt men också nervöst, säger Lina Norberg Juuso.

Annons

Norberg Juuso är opinionskrönikör på ST.nu och Allehanda.se.

Hennes senaste S-krönika "Vi är kvinnorna som går sönder" slår nya läsrekord – med över 100 000 sidvisningar på ST.nu och över 25 000 delningar bara det senaste dygnet.

– Jag lyckades väl sätta fingret på en känsla som många bär på. Att vi alltid ska vara så extremt duktiga i det vi gör, det räcker inte längre att vara "good enough", säger Lina Norberg Juuso.

Krönikan toppar dessutom listan över mest delade texter i hela Sverige just nu, på Socialanyheter.se.

Och det är inte första gången en opinionstext på ST.nu toppar den sammanställningen – i mars hade Sofia Mirjamsdotter förstaplatsen med sin ledare "Självklart är tiggeriet organiserat".

Hade du en plan för texten?

– Nej. Jag satt på bussen och hade dåligt samvete för att jag var så fruktansvärt trött och somnade. Sedan började jag tänka efteråt att vad sjukt, att ha det synsättet. Det var därför jag skrev den, säger Lina Norberg Juuso.

Vad tänker du om att så många vill läsa det du har skrivit?

– Jag får ont i magen om jag ska vara ärlig, det är skräckblandad förtjusning. Eftersom jag är en prestationsprinsessa tänker jag "hur ska jag lyckas toppa det här". Men jag ska försöka vara glad och inte stressa upp mig för mycket.

Vilka reaktioner har du fått?

– Jag har fått jättemycket mejl från både kvinnor och män som känner igen sig. Sedan har jag fått mejl från kvinnor som faktiskt var föräldrar under 80-talet och någon hävdade att "hon bakade visst". Det bästa mejlet var från Lillian, som är mormor eller farmor och hon skrev "Gör revolt, flicka". Jag ska nog lyssna på Lillian, för jag tror att hon har rätt.