Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Zetterberg om det nya livet: "Extra roligt att komma hem efter matcherna"

Efter att ha blivit pappa för första gången i slutet av sommaren inledde Henrik Zetterberg säsongen med ett imponerande poängsnitt. Nu toppar han interna poängligan i Detroit efter halva säsongen.
– Alla säger hur fantastiskt det är att bli förälder och hur annorlunda det blir, men man fattar det inte förrän man har honom i famnen och är det själv, säger Zetterberg till Expressen.

Både lagkaptenen Henrik Zetterberg och det 16 år yngre stjärnskottet Dylan Larkin har noterats för 33 poäng för Detroit, när laget har spelat 49 omgångar av NHL:s grundserie. Nu berättar Henrik Zetterberg om det nya livet som pappa både på och utanför isen i en intervju med Expressen.

Läs också: Zäta har blivit pappa

– Det förändrar allting och det är en otrolig och häftig upplevelse. Jag och Emma är otroligt glada och stolta över honom, han blir äldre och äldre och är med mer och mer hela tiden så det är fantastiskt. Det är extra roligt att komma hem efter matcherna, säger Zetterberg till Expressen.

Han är extra glad att laget nu spelar i den östra konferensen, där resorna för Detroit är kortare, nu när han och frun Emma fått barn.

– Vi är ju hemma bra mycket mer nu än vad vi var förr.

Läs också: Lagkamratens hyllning till Zäta: "Jag vet inte om jag sett honom bättre"

Zetterberg, som var kapten i den enda match han hann spela under Sotji-OS, tros vara en av kandidaterna till att bära ett C på bröstet under höstens World Cup-turnering i Kanada. Om det blir han själv, Henrik Sedin eller någon annan tycker Zetteberg spelar mindre roll.

– I en sådan här kort turnering tar man den roll man får och sedan har vi så pass många bra spelare och ledare i gänget, så vilka som har bokstäver på bröstet eller spelar var spelar inte sån stor roll. Alla har ett gemensamt mål och det är att gå hela vägen och vinna turneringen, säger Zetterberg till Expressen.

Läs också: Henrik Zetterberg avgjorde nattens match med sitt 2-0 mål i sista perioden

Samtidigt som Detroit spelar bra och ligger i topp av divisionen, tillsammans med Florida och Tampa Bay, lider Zetterberg med lagkamraten Johan Franzén.

Franzén har inte spelat sedan i höstas på grund av sviterna efter en hjärnskakning förra säsongen.

– Jag lider med honom, säger Zetterberg till Expressen.

– Nu vill jag först och främst att han ska må bra på sidan av isen och kunna leva ett normalt liv. Sedan får hockeyn komma i andra hand, liksom.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.