Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Het ordväxling om byggboomen: "Sluta och gnäll och var med på den underbara resan"

När bostäderna kom på tal så hettade det till mellan Bodil Hansson (S) och Liza-Maria Norlin (KD).
– Sluta gnäll och var med på den fantastiska resan, säger Hansson.
– Jag blir förvånad över att de är så självgoda, säger Norlin.

Annons

Läs mer: Vill stoppa nya p-hus på Norra kajen – Björk till motattack: "Det skickar fel signaler"

En stor del av fullmäktige ägnades åt en allmänpolitisk debatt som berörde många områden. Just bostadsbyggandet visade sig vara en laddad fråga.

En het ordväxling utbröt mellan Bodil Hansson och Liza-Maria Norlin.

Här är delar av den:

– Vi gör bra saker tillsammans över blocken. Koalitionen gjorde en hel del som gör att det i dag byggs. Det var inget avgörande hösten 2014 som gjorde att började byggas 2015. Det var säkert åren innan då koalitionen styrde och åren innan dess då S med flera styrde, säger Norlin.

Bodil Hansson svarade snabbt.

– När Liza-Maria går här fram och slår sig för bröstet, liksom någon annan företrädare, att det var tack vare den gamla majoriteten som vi fått i gång bostadsbyggandet så blir jag generad å era vägnar. Den förra majoriteten var väldigt ambivalent när det gäller Mitthem. Trots det lyckades tjänstemännen och den förra styrelsen få i gång bostadsbyggandet. Det var inte på grund av den förra politiska majoriteten.

– Nu tycker jag att du hör dåligt. Jag slog mig inte för bröstet och sa att det var på grund av den förra majoriteten. Jag saknar lite ödmjukhet från den sittande majoriteten i dag att det inte bara har att göra med era insatser att det byggs, säger Norlin.

– Men just i den här frågan har jag lite svårt att ta en ödmjuk framtoning då jag vet vilken turbulens det var under förra mandatperioden. Lite förvånad och besviken blir jag på den nuvarande oppositionen som väljer att sätta stopp för parkeringsklösningar när det gäller Norra och Södra kajen. Min uppmaning till oppositionen är, sluta gnäll och var med på den här fantastiska resan.

– Jag kan gärna sluta att gnälla. Att säga att vi inte bidrog och inte gjorde något så tror inte jag att det hade byggts så mycket 2015. När det gäller p-hus så har jag önskat att se i detalj mer konkret för vad det kommer att innebära. För jag vill inte skyldig till att det blir fler fula byggnader i inre hamnen.

Bodil Hansson var fortsatt kritisk till Liza-Maria Norlin och oppositionen efter debatten.

– De förhalar, kritiserar och säger nej. Ett tydligt exempel på detta är parkeringsfrågan på Norra kajen och i Inre hamnen som de vill bromsa upp, trots att det är en viktig förutsättning för att det ska byggas. Så de ska inte ta åt sig någon ära över byggs nu, säger Hansson.

En uppfattning som inte delades av Liza-Maria Norlin.

– Jag blir förvånad över att de är så självgoda och tar all cred över detta. Så är det inte utan det har den gamla majoriteten också del i. När det gäller parkeringssituationen så tycker vi att man ska tänka till och vad som kommer fram i den nya P-policyn. Vi har ett rykte i Sundsvall om att sätta upp betongklumpar och vi bör tänka igenom allt noga innan vi bygger fler sådana, säger hon.